Välkommen till Studentskeborgen

Ett studentboende för tjejer nära Högskolan i Halmstad

Studentskeborgen öppnade i augusti 2019 och är ett nybyggt, modernt studentboende i en av Halmstads äldsta byggnader. Vi erbjuder hög standard och en trivsam miljö till våra boende.

Studentskeborgen är ett dotterbolag till Halmstadbo AB, ett fastighetsbolag som hyr ut lägenheter i centrala Halmstad. Halmstadbo AB har totalt 107 lägenheter i varierande storlekar så om studenterna beslutar sig för att bosätta sig i Halmstad efter sin studietid så finns det goda möjligheter att bygga upp en god relation med oss.

Är du intresserad?

Välkommen att skicka in din ansökan.

Lediga rum

Välkommen att skicka in din ansökan.

24 studentrum

Studentskeborgen består av totalt 24 studentrum med fräscha gemensamhetsutrymmen. De flesta rummen har egen dusch och WC och några få har egen toalett men gemensamt duschutrymme.
Samtliga studenter har tillgång till kök, matsal, tvättstuga, sällskapsrum och en stor innergård.

Naturligtvis finns det bra fiberuppkoppling 1200/250 mbt och studenterna har även tillgång till fri Wi-Fi på och Kabel-TV.

Läge

Studentskeborgen ligger väldigt centralt i Halmstads gamla fängelse från 1858. På bara några minuters gångavstånd ligger Stora Torg och Stadsbiblioteket samt att det är nära cykelavstånd till Högskolan. Utanför byggnaden finns Slottsparken med gröningar och tennisbanor. Det är bara 30 m ner till Nissan och Prins Bertils stig. En 18 km lång och väldigt vacker motionsstig längs hela kusten.